TZ 75 salontafel

Werner Blaser   |  1963

De TZ 75 salontafel, ontworpen door de Zwitserse architect en ontwerper Werner Blaser in 1963, is een tijdloos icoon dat opnieuw is opgenomen in de Spectrum collectie. Blaser stond bekend om zijn minimalistische ontwerpen, die een perfecte balans vinden tussen vorm en functie, en de TZ 75 is daar een uitstekend voorbeeld van.

De salontafel wordt gekenmerkt door een elegant glazen blad dat rust op een gebogen onderstel van beuken multiplex, afgewerkt met eiken fineer. Dit onderstel, verkrijgbaar in naturel of zwart gebeitst, benadrukt Blasers vermogen om met eenvoudige materialen een krachtige en verfijnde uitstraling te creëren. Het glazen tafelblad versterkt dit gevoel van lichtheid en transparantie, waardoor de tafel moeiteloos in elk interieur kan worden toegepast zonder de ruimte te domineren.

Het ontwerp van de TZ 75 salontafel brengt vakmanschap en verfijnde esthetiek samen. De heldere vormgeving en het doordachte gebruik van materialen geven de TZ 75 een tijdloze elegantie, waarmee het ontwerp de tand des tijds heeft doorstaan.
Met de terugkeer van de TZ 75 in de Spectrum collectie is een van Blasers meest iconische ontwerpen opnieuw beschikbaar voor designliefhebbers die waarde hechten aan kwaliteit, eenvoud en duurzaamheid.

De doorsnede van de TZ 75 salontafel is 100 centimeter, de hoogte is 39 centimeter en het glazen tafelblad heeft een dikte van 8 millimeter.

Product specificaties

Designer

Werner Blaser

Jaar

1963

Afmetingen

Diameter 100 cm / Hoogte 39 cm

Materiaal

Beuken multiplex, afgewerkt met eiken fineer, naturel of zwart gebeitst. Helder glas (8mm).

Dit product bekijken

In onze Spectrum Studio in Eindhoven is een groot deel van onze collectie te zien. Wilt u dit product bekijken, plan dan hier uw afspraak in:

Diverse dealers tonen Spectrum ontwerpen in hun showroom. Vind een verkooppunt bij u in de buurt:

Downloads